lauantai 5. maaliskuuta 2011

Tuplaonnea kerroskakussa

 Tässä synttäri-valmistujaiskakussa piti päästä kokeilemaan kerroskakun tekoa... Ei onnistunut ilman ärräpäitä.

Täytteenä kiuski- ja vadelmarahkamousset. Päällä vaahtismassaa, jonka tein reilulla määrällä vettä yleiskoneessa. Ei hyvä: taikina imi 2,5 pakettia tomusokeria, joka loppui kesken. Hätävarana käytin sitten perunajauhoja, mitkä myös näyttivät toimivan hyvin. Taas yritin tehdä punaista (piti olla Kiina-teema), mutta taidan luovuttaa, kun menee niin paljon väriä.

Loppujenlopuksi ihan söpö kimalteleva vaaleanpunainen kakku kullankeltaisilla kukilla ja tuplaonni-kirjoitusmerkillä... ja täytekin pysyi lopulta melkein kuosissaan.
Koriste kuivumassa
3 kommenttia:

 1. Tummia värejä on turha yrittää saada massaan värjäämällä itse massaa. Itse olen todennut pinnan maalaamisen hyvin vähän ohennetulla värillä huomattavasti hermoja säästävämmäksi! :) Ja vaahtismassasta tulee kauniin kiiltävä jos sen maalaa veteen sekoitetulla pastavärillä ja jos haluaa matta pinnan niin tartteis alkoholia olla tai sitten sellainen kuin rejuvenator fluid, mikä on aivan loistavaa ja väri kuivaa silmänräpäyksessä! Jos siis haluaa kirkkaan värin. Vaaleanpunainen on kyllä paljon söpömpi! ^^ Ihana kakku ja onnea uudesta blogista.

  T: Nanun

  VastaaPoista
 2. Kiitoksia toivotuksista ja vinkeistä.
  Tosiaan en uskonut ekasta (Salama McQueen), ettei kannata edes yrittää vaan suosiolla ostaa esim. värjättyä massaa. Pohdin kerran myös tuota maalaamista ja loistavaa kuulla, että se onnistuu.
  Ehkä ensi kerralla taas paremmin:)

  VastaaPoista
 3. Tuttifrutti-crushille käy juustokakun päällä samalla tavalla kun strösseleillekin, eli kyllä se aika äkkiä sulaa. Ei siis kannata laittaa kuin vasta juuri ennen tarjoilua. :)

  VastaaPoista