sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Pizzaa!

Kyllä, joskus teen myös suolaista ruokaa: kyllä ihminen tarvitsee rasvaa ja suolaa elääkseen!

Kokeilin tehdä Myllyn parhaan durum-vehnäjauhopussin mukana tulevalla ohjeella pizzapohjia ja tuli todella rapeaa, kun oikein ohueksi kauli. Uunin lämmitin 275 asteeseen ja jätin pellin lämpiämään sinne. Leivinpaperille leivotun pizzan nakkasin sitten kuumalle pellille ja paistoin n. 5 min. Niin, ja juuston laitoin täytteiden alle ja sivelin reunat öljyllä.

Inspiraationa toimi Madeiralla syömämme Bellissima-pizza, jossa oli pekonia, kanaa oregaanoa ja kermaa. Kermaa alankin tästä lähtien käyttämään kaikissa pizzoissani, niin hyvää oli! Kuvia tästä en saanut, kun katosi heti...
Lisäksi kokeilin calzonen tekemistä, josta tässä kuvia.Kananmuna jäi piiloon sisälle muitten täytteiden kaveriksi ja öljyllä voitelin vielä pinnan. Riippuen miten kypsää kananmunaa haluaa, paistoaika oli 5-8 min.Ei meillä mennytkään kuin vain neljä pizzaa yhteensä kahdestaan illalla....
Sitten kuva Madeiralla syömästämme kivipihvistä,  joka tuotiin raakana pöytään tulikuumalla kivellä. Sitten itse paistelimme pihvin. 

2 kommenttia:

  1. Hei, mainitsit käyttäväsi kermaa jatkossa pizzassa. En ole koskaan tullut tehneeksi pitsaa, joten kysyisin, millä tavoin kermaa käytät? Nyt kuvista tuli vesi kielelle, ja aion leipoa.

    VastaaPoista
  2. Tuohon galzoneen taisin pikkutilkan lorauttaa sisälle, mutta "bellissiman" (pekoni, kana, tomaattikastike, juusto...) päälle laitoin hieman muistaakseni juuri kun olin sen ottanut uunista. Taisin kokeilla myös laittaa ennen ja jälkeen paiston :) Vähän samanhenkisesti joskus tulee käytettyä mm. majoneesia, antaa mehevyyttä. Hyvä pitsanleipomishetkiä, täytyypä itsekin leipoa pian!

    VastaaPoista