sunnuntai 24. huhtikuuta 2011

Mango-suklaahippujuustokakku

Meillähän ei mitään iloisia tipukoristeita pääsiäiseksi värkätä, synkeästi mennään tummalla suklaalla! 
No joo, olisin voinut tipuja tehdä, jos olisi reissun jälkeen ollut aikaa...
Jotain sentään herkutellaan tänään, nimittäin en voinut olla kokeilematta kaveriltani Marjaanalta saamaani mango-suklaahippujuustokakun reseptiä. 



Kiitos siis Marjaana :)

Tässä resepti pääpiirteittäin (Itse laitoin koko purkin Flora Vispiä ja heitin mukaan myös muutaman kaapissa lojuneen passionhedelmän mangososeen sekaan. Oikaisin myös vähän ja lisäsin liivatteen vasta sotkettuani yhteen kaiken muun paitsi valkuaisvaahdon)

n. 1/3 pakettia Digestive-keksejä
n. 70 g voita
200 g maustamatonta tuorejuustoa
n. 1,5 dl Flora vispiä
1 keltuainen
1 valkuainen
vähän reilu 1 dl sokeria/ maun mukaan
2 tl vanilliinisokeria
1 tlk Pirkka mangoviipaleita sokeriliemessä
4 liivatelehteä
vajaa 1 dl mangojen lientä
2 Karl Fazer -patukkaa (yksi ”sininen” ja yksi tumma) rouhittuna
(Pieniä suklaamunia koristeluun)

Valmista pohja kekseistä ja voista.
Soseuta mangoviipaleet ja pieni määrä lientä.
Erottele kananmuna ja vatkaa valkuainen vaahdoksi. Vaahdota Flora vispi.
Sekoita sokerit, keltuainen ja mangosose tuorejuustoon. 
Kuumenna mangojen liemi ja sulata liotetut liivatteet siihen. Lisää tuorejuustoseokseen.
Lisää vispivaahto tuorejuustoseokseen, samoin suklaarouhe. 
Lisää lopuksi valkuaisvaahto.



Reunoille yritin tehdä jotain "siistiä-mutta-huoletonta" suklaareunaa, mutta no, kuvasta näkee lopputuloksen. Sulkaarullat olivat ihan hauskat, mutta sulavat näpeissä HETI (en tietysti jaksanut temperoida suklaata)... Vähän synkeä lopputulos, muttamutta, syötyä tulee kuitenkin... :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti