sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Galatasaray-kakku x 2 / Galatasaray cake

Paikallinen pitseriamme on kaikin puolin Galatasaray-jalkapalloseuran väreihin ja pelipaitoihin vuorattu ja omistajat ovatkin kyseisen seuran faneja. Kun sitten yhdellä heistä koitti syntymäpäivät, niin kakun teema tuli helposti valittua. Kuvaukselle ei jäänyt kovinkaan paljon aikaa, kun kakut jo lähtivät synttärisankarille.Tämän kakun sisässä maitosuklaavaahtoa ja vadelmarahkatäytettä perus sokerikakkupohjassa. Päällä vaahtokarkkitaikinaa sekä jalkapallossa valkoista ja mustaa sokerimassaa. Ruohot pursottelin vaahtismassan alle levitetystä kreemistä. Harmillisesti vähän jäivät nuo tähdet alas, mutta eipä voi mitään. Ja tuo leivinpaperi on alta tarkoitus leikata siistiksi kuljetuksen jälkeen.
Vaikka itsekin koko nuoruuteni olen potkupalloa tuijotellut, niin kyllä nuo pallon mustat ja valkoiset palat tuppaavat harmaita hiuksia teettämään: Niin vaikeaa niitä on saada symmetrisesti aseteltua. Taitaa tämäkin olla jo kuluneeksi potkittu pallo, kun sen verran on muhkuroita :)


Toiseen kakkuun tuli pyyntö vähän myöhemmin ja hitusen ideat loppuivat (tai eivät ehtineet syntyä). Samalla teemalla mentiin ja ajattelin sitten vaahtismassakakun kaveriksi tehdä pienen kermakakun myös Galatasarayn väreissä ja logolla. Välissä valkosuklaatäyte, jossa toisessa välissä mansikoita (lahopäänä unohdin alempaan laittaa...) Näistä pikkuisista tuleekin pirtsakoita ja muhkeita, kun vähän kermoja pursottelee suitsait sukkelaan :)

Ensi viikolla pyöritäänkin kakkujen tiimoilla eri pallojen perässä...

***

These Galatasaray themed cakes went to surprise the owner of our local pizzeria. The one with football is filled with milkchokolate mousse and rasberry mousse and covered with MMF. The football is covered with white and black sugar fondant. I kinda liked the grass, though the stars were to low on the cake...

The another one is filled with white chocolate mousse. I decided to make a cream cake, because the other was a fondant cake. The cream cake followed the same theme as did the fondant cake.

Next week I will concentrate on different sport with different ball.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti