sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Kouluratsastuskakku

Hevosia harrastavalle täysi-ikäiselle tein tässä viikonloppuna vähän makeaa kouluratsastuskakun ja fazerina-täytteen muodossa. En ihan ollut varma kakun saajan värimieltymyksistä, joten mentiin aika klassisen hillityllä linjalla (minulle ei niin tyypillisesti :) ).
Ratsukko maalattu sokerimassalevylle, muuten kakku päälystetty vaahtismassalla. Kakutar muistaakseni blogissaan mainitsi Haribon valkoisten vaahtisten, niitten jotka ovat vaaleanpunaisten kanssa samassa pussissa, olevan myös vaaleanpunaisen sävyisiä... ja enpäs ollut ennen huomannutkaan, mutta näin tosiaan oli. No, välttävän valkoista kuitenkin.
Valkoiset kukat sokerimassaa ja musta mustaa marsipaania kuin myös numerot. Kukat on tehty samaan tapaan kuin suklaisessa hääkakussa valkosuklaakukat: Raapalla vedelty littanaksi erillisistä massapallosta terälehdet ja työvälineellä kolme raitaa kuhunkin. Sitten koottu vähitellen kuppimaiselle alustalle ja tarvittaessa terälehtiä tuettu folionpalasilla. Alareunaa kiertää myös musta raita, joka ei kuvissa näy.
Onnea päivänsankarille! 

3 kommenttia:

  1. Sinä oot kyllä melkoinen kakkumestari, huh mikä tahti! Ja tietenkin taito, on upeita! Voi kunpa mäkin osaisin maalata massalle. Tai ylipäätänsä mihin vain.. Toi kukkaohje on kyllä hyvä ja ihana kun ei tarvita miljoonaa eri muottia, pitääkin kokeilla.

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Tahti on tosiaan välillä vähän muita hommia häiritsevä, mutta ei pahasti :) Tuo massalle maalaaminen varmasti sujuu sinultakin, tähän leikkasin paperista sabluunan printatusta kuvasta, vedin rajat cocktailtikulla ohulelti ja sitten läträsin pastavärin kanssa. Jos joskus tästä reipastun, pistelen kuvia kukkien teosta. Pitikin laitella myös sähköpostia, mutta on taas koneella istuminen jäänyt toiseksi kakuille ja kukille, jotka valtaavat pian koko huushollin.

    VastaaPoista
  3. Aivan mahtava kakku! Tyylikäs väritystä myöten.

    VastaaPoista