lauantai 19. maaliskuuta 2011

Passionhedelmä-juustokakku ja murheenkryyni-kermaruusut / Passion fruit cheesecake and some creme flowers

Olen aina pitänyt passionhedelmän mausta ja Madeiralla saatiin syöpötellä jos jonkinmoista passionhedelmätuotetta limsasta ja vanukkaasta lähtien.

Kun löysin Chocomumilta passionhedelmä-juustokakun reseptin, oli sitä tietysti taas välttämätöntä kokeilla, lahjamuffinsseissa mainittuna tylsänä perjantai-iltana.

Omaan käyttöön siis meni, mutta kyllä pian pitää hillitä tätä leipoilua tai tehdä vain muille, kun ei oikein kahdestaan tällaista määrää voi viikottain syödä!
Tein puolikkaalla ohjeella 20 cm vuokaan sillä erotuksella, että laitoin kokonaisen Flora Vispi -purkillisen sekä 3 passionhedelmää. En myöskään jaksanut itse näpertää marenkeja, kun iski kaupassa piheys, enkä viitsinyt ostaa 10€ (!!!) maksavaa marenkipurkkia, kun muuta ei ollut valikoimissa.

Kokeilin myös kermaruusuja pursotella. Vatkasin vaahdon varmaan liian kovaksi, kun ei meinannut millään onnistua. Lahjamuffinsseissa sentään meni jotenkin, mutta kun jouduin jättämään kerman jääkaappiin hetkeksi, niin kakun ruusut menivät miten menivät... Varsinkin noitten lehtien pursotus tuottaa harmaita hiuksia! Treeniä siis lisää...


Kokeilin myös Japan imports -ruusutyllaa "väärinpäin", eli ohut puoli alaspäin (vasemmalla). Tuli ihan hauskoja noinkin, vähän huonosti vaan pysyi ruusu pystyssä. Ehkä tässä tapauksessa jopa kivempi kuin ropelöisellä kermavaahdolla pursotettu ohut reuna (oikealla).

Käyttämästäni "kukkanaulasta" vinkkiosastolla....

Tässä vielä yhden meidän kattimatikaisen talvitouhuja:

*** 

This cake was absolutely delicious! But the creme roses at the top did not work so well... I whiped the creme too long and it can be seen in the roses. In any case, I really recommend to try the cake (the recipe from the link). I made only a half of the recipe and it was enough for four people at least (and I eat a lot!)

I added some pics of one of our cat doing winter exercises :)4 kommenttia:

 1. Varsin kauniita kermaruusuja! Lähdenpä tutustumaan tarkemmin blogiisi, uusi tuttavuus ja kaikkea ihanaa näyttäisi löytyvän. :)

  VastaaPoista
 2. Kaunis kiitos kehuista, vaikka itsestä tuntuikin, että harmaat hiukset vaan lisääntyivät. Tulen myös vastavierailulle blogiisi :)

  VastaaPoista
 3. Nam..passionkakkua,näyttää herkulliselta ja kukat ovat varsin hyvin onnistuneita.Tiedän kyllä tunteen kun joku asia ei mene niinkuin pitäisi mutta harjoitus tekee mestarin ja mun mielestä kakku on ihana.

  VastaaPoista
 4. Kiitos kannustavista sanoista taas:) Ja täytyy sanoa, että oli kyllä makuna yksi suosikeistani, suosittelen. Ihan terveellistä vaan, kun leipoessa oppii nauramaan mokillensa ja pinnakin taitaa kasvaa.

  VastaaPoista