perjantai 25. maaliskuuta 2011

Siivouskakkua 2: Sitruunajuustokakku / Lemon cheesecake

Suklaisen kermatäytekakun raikkaaksi ja kevyeksi kaveriksi tein Kinuskikissan Höyhenenkevyen sitruunajuustokakun. Ihan niin höyheneiseen en päässyt, sillä käytin sokeria ja korvasin appelsiinijugurtin sitrus-bulgarianjugurtilla. Käytin pohjaan Diggestiven sijaan kaurakeksejä.


Ja taas hempeän vaaleanpunaisen keväistä (vaikka kevät näyttää olevan kaukana, ulkona sataa juuri lunta). Kiille tosin kakkuun onnistui maniosti, vaikka tulee jännitettyä aina sitä, lorahtaako kiilleliemi vuoan läpi.

Ja kakuton viikonloppu tulossa, mitä ihmettä minä nyt teen?!

***

This light lemon cheesecake went to my mum's work to make all the office ladies happy. 

The recipe is something like this, it is from Kinuskikissa's blog:

Mix crushed biscuits and melted butter and put it on the bottom of your pan.

200g (non-fat) unripened cheese
Peel of one citron
2 dl (citron) yougurth
2 dl (non-fat) quark
2 dl sugar

Mix all these and 0,5 dl of citron juice.
Put 6 (I used 4) gelatin leafs to cold water.

Whip 4 egg albumen (the white part?!).

Boil 0,5 dl of citron juice and melt the gelatin in it. Then blend the juise in the cheese etc.
Mix egg foam and the other gently together and put to the fridge.

The orange thing at the top is made of 2,5 dl of orange juice and 3 gelatin leafs.

2 kommenttia:

  1. TODELLA KAUNIS KAKKU.

    Oon vasta vähän aikaa sittenlöytänyt tän sun blogin ja täällähän on ihan mahtavia juttuja ja muutamia
    jo kerinnyt kokeilemaankin ja hyviä ovat olleet.

    t.Kirsi

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Älä sitten kokeile macaronsseja mun tavalla, mutta mikrokakku olikin positiivinen yllätys näin aamukaffen kanssa ;)

    VastaaPoista