maanantai 14. maaliskuuta 2011

Liljat syntymäpäiväkakussa

Väänsin tässä opiskelun ohellä tällaisen kaverin synttärikakuksi. Tullaan noutamaan nyt iltapäivällä ja huomenna menee tarjolle. Suurin jännitys lähinnä siinä, säilyvätkö sokerimassakoristeet kuosissaan aamuun asti. Sisällä siis maitosuklaatäyte ja päällä maitosuklaakuorrute, molemmat ohjeet Kinuskikissalta.


Vähän pääsi lipsahtamaan vihreäksi (luonnon kaikki omat E-värit... on tuossa ruskeassa lähinnä kaakaojauhetta), mutta näillä mennään. Ostin kakkupahveja viikolla ja ovat kyllä osoittautuneet hintansa väärtiksi jo nyt, kun vaan isompia saisi.


Raportoin myöhemmin, olivatko koristeet kestäneet.

Toivottavasti ei tullut pärrättyä kovasti huonoa karmaa tähän kakkuun: Yleensäkkin pääsee välillä ärräpäitä, mutta nyt tavallista enemmän, kun T kertoi, että AirBaltic ilmoitti, että lentomme (joiden hinta oli aiemmin jo varauksen yhteydessä noussut) Berliiniin lähtee 15min myöhemmin. Ei siinä mitään, mutta ei ehditä Riikassa vaihtaa ja toteavat, että seuraava lento kohti Saksan ihmemaata onkin vasta aamulla (luonnollisesti meillä on hotelli Berliinissä, jota ei voi peruuttaa). Menee se aurinkoinen iltapäivä näitäkin selvitellessä...

Tästäkin huolimatta onnea sankarille!

Lisäys: Argh. Sankarin hakiessa kakkua huomattiin, että eihän tuollaiset mihinkään kupuun mahdu kermaröyhelöineen! Ja tämä kyseinen oli vain 24cm halkaisijaltaan... mitä sitten jos on isompi?! 
Mitenkäs te muut olette kuljettamisen ratkaisseet vai onko mun pursotuskäsiala vaan jotenkin pulleaa?

3 kommenttia:

 1. Pahvinen kakkulaatikko? ;) Löytyy kyllä joka lähtöön kokoja. Eikä tarvii pitää huolta palauttamiesta. Miten sulatit suklaan? Noi 'kököt' vaikuttais siltä että on joko menny vettä sun kuorrutteeseen tai palanut suklaa.

  VastaaPoista
 2. Juu, kakkulaatikoita hallussa, mutta tässä tapauksessa ei olisi liljat mahtuneet korkeuden puolesta (korkeimmat mitä olen löytänyt, ovat 13cm, joten ihan takuuseen en mene, olisiko sittenkin mahtunut. Voi toki olla, että mahtuisi.)
  Sulatin suklaan vesihauteessa, kuten yleensä teen. Nuo kököt todennäköisesti siitä, että suklaakerros oli liian ohut. Eli ihan vaan kakun "murusia" näkyy ja yritin myös kakun päällä ollutta pohjan kuopasta johtuvaa kraateria peitellä kukilla. Eli laiskana en myöskään heittänyt mitään marmelaadia alle tasoittamaan/eristämään... Seuraava kokeilu onnistui jo vähän paremmin, katsotaan, mitä tuleman pitää. Tumma suklaakin vielä kokeilematta. Eli seliseli :)

  VastaaPoista
 3. Hehee, näyttääpi olevan toisessakin suklaapäälysteisessä myös kökköjä. Pitäisiköhän sitä oikeasti olla olematta laiska ja malttaa sekoittaa se suklaa sinne kermaan ihan kunnolla? :)

  VastaaPoista