maanantai 21. maaliskuuta 2011

gyoza, jiaozi...

... rakkaalla lapsella on monta nimeä!

Eli kyseessä aasialaiset taikinanyytit, joita kutsutaan Japanissa gyozaksi ja Kiinassa jiaoziksi. Viikonloppuna en siis viettänyt aikaa pelkästään kakkujen parissa, vaan näitäkin muutamaan otteeseen tein.

Ovat niin namnam, että ajattelin niiden liittyvän leivontaan ja blogiini, käytetänhän niissäkin jauhoja...

Elikäs vesi+suola+vehnäjauhotaikinasta kaulittuihin nyytteihin piilotetaan esim. jauheliha, inkivääri, kiinankaali, valkosipuli -täytettä. Täytteissä mielikuvitus rajana ja netti pullollaan ohjeita. Japani-versiossa paistetaan pannulla toinen puoli rapeaksi ja haudutetaan vedessä. Kiinalaisessa taasen keitetään useimmiten.


Tässä pikkuiseni paistuvat pannulla. Aika näpertäminen on, nuo poimutukset pitäisi tehdä tyyliin tämä.
Minä oikaisin, sillä olin tehnyt niin hirvittävän määrän täytettä itsekseni laitettavaksi, joten tällainen Japanista ostettu härpäke oli korvaamaton (Suomestakin löytää jotain vastaavaa, pasteijoiden tekovärkki):


Ei ehkä maailman kauneinta ruokaa, mutta soijakastikkeeseen (johon voi lisätä viinietikkaa) kastettuna ah-niin-hyvää (vaikkei tällä kertaa ihan onnistunutkaan maussa).


Itadakimasu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti