sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Kihlajaiskakkua

Erästä Tärkeää Ystävää juhlistamaan pyöräytin tällaisen kihlajaiskakun marsipaanipäälysteellä ja fazerina-täytteellä. Päätin taas myös tuota pikeerillä läträämistä harjoitella.

Sormuksien välistä pilkistää vielä kiinnityspikeeriä. Kyllä voi olla hankalaa tuo ympyrämuoto! 

Onnea <3

14 kommenttia:

 1. Kaunis ja herkkä :) Täydellinen tuo ruusu, vai onks se aito?! Hienosti onnistuit pikeerin "läträämisessä" :))

  VastaaPoista
 2. kiitos Herkuttelija! Ei nyt sentään oikeita löytynyt tähän väliin, joten lakkaas imartelemasta ;) Me taidetaan ihan nähdäkin tässä loppukuusta Piikkiön perukoilla, jos oikeassa olen.

  VastaaPoista
 3. Anteeksi, mutta onko tuo kakku totta? Piipahdin tuolta puutarhamaailman puolelta ja olen aivan äimänä. Eihän tuollaisia voi pystyä kyetä itse tekemään?

  Omat kakunteko"taitoni" ylettyvät siihen perus-kerma-mansikkakakkuun, joka todellakin joka kerta näyttää ihan itse tehdyltä, hah.

  Nämä kakut ja muut leivonnaiset ovat aivan huikeita! Tänne jäänkin herkuttelemaan :)

  VastaaPoista
 4. On nämä kakut kyllä huikeita. Mulle esitettiin just toivomus Bart Simpson kakusta pojan synttäreille. Mun pää on ihan tyhjä, en tiedä miten sellaisen taikoisin. Kysyin yhdestä leipomosta, 10 hengen kakku maksais 45,-. Taidan yrittää, huom. yrittää itse väsätä jotain :D

  VastaaPoista
 5. Kiitos Eija:) Marsipaanista ja kaupassakin myytävästä sokerimassasta/kaulintamassasta (jälkimmäistä kai Prismoista yms.) saa ihmeitä aikaiseksi kakun päälle: Ihan kuin muovailuvahaa näpertäisi! (ehkä siksi juuri niin kivaa) Kivoja kakkuideoita ja -ohjeita löytyi alkuun ainakin esim. Kinuskikissan sivuilta. Onnea kakkuiluun! :)

  VastaaPoista
 6. Ja Geraniumille: olen vielä aika aloittelija tässä kakkupuolessa, netistä löytyy toinen toistaan huikeampia kakkublogeja. Ja kyllä tuo puutarhapuoli on aika olennainen osa tätä näpertelyä: nytkin jo suunnittelen, miten ihanan vaaleanpunaisesta liljapenkistäni (eli niistä liljakukkojen kaluamista rangoista) tulen mallia kukkiin talven pitkinä puutarhattomina iltoina ottamaan :)

  VastaaPoista
 7. Hauska kuulla, että katselet puutarhaasi myös tällä silmällä. Ihan win-winiä koko yhdistelmä.

  Ja voihan sitä tehdä pari nättiä liljakukkoakin siihen kakun päälle, tekee henkisesti hyvää sitten syödä ne pois :)

  Mutta siis aivan mielettömän kauniita leivonnaisia nämä! Jos olet nyt aloittelija, niin millaisia taitoja sinulla mahtaa parin vuoden päästä olla...?

  VastaaPoista
 8. Kiitos kauniista sanoistasi :)

  Mutta tosiaan, ihan loistava ajatus!! Teenkin tässä keväämmällä niitten öttömönkijäisten heräillessä itselleni taistelumielen kohotukseksi liljakukkokakun, mahtavaa!

  VastaaPoista
 9. Vau, vau ja vau! Tää sun blogisi on todella ihastuttava ja sä olet supertaitava!

  VastaaPoista
 10. Kiitos! Kävi kyllä vähän "vanhanaikaisesti" ja nyt kuusi tuollaista oikeaa ruusua odottaa istutusta... Saa sitten toivottavasti kesällä katsella, onko yhtään esikuvansa näköinen :)

  VastaaPoista
 11. Kaunis on ruusu kuin esikuvansa :) Olet todella upeasti saanut vangittua oikeat värisävyt. Minullakin tuota ruusua kasvaa penkissä, mutta tämä kesä kyllä verotti sateillaan, joten eipä paljon kukkia ollut, toisin kuin viime kesänä :)

  VastaaPoista