sunnuntai 21. elokuuta 2011

Testaa, testaa...

Erästä Suurta Päivää varten maistatin tällaisia kakkuja (myös itselleni, en tällaisia tekeleitä meinaan aiemmin ollut kokeillut). Siis suklaa-suklaakakkua aprikoosihilloraidalla ja prinsessakakkua.




Käytin tässä Kinuskikissan suklaakakkupohjan reseptiä. Pelkäsin, että jämähtää täysin oltuaan jääkaapissa, mutta kostutuksen jälkeen olikin aikas jees. Välissä ja päällä on Ikean tummasta suklaasta tehtyä vaahdotettua suklaaganachea sekä sipaus aprikoosihilloa. Slurps pieni yhden kerroksen kakku imi paljon tuota tököttiä... Suklaa-kermasuhde oli 100g ja 2dl, kiitos ystävälle tästä vinkistä. Ikean tumma suklaa ei ole pelkästään halpaa, mutta käy myös laktoositonta ruokavaliota noudattaville (mainospala... näin siis minulle on kerrottu, itse kun syön kaikkea ja paljon).

Kakkuun toivottiin valkosuklaakukkaa. Aikani arvottua keksin tällaisen kukan... no, sula valkosuklaa, joka on pakkasessa viilennetty vaatii nopeaa toimintaa ja pitkää pinnaa. Täytynee syksyn pimeinä tunteina harjoitella suklaan kanssa läträämistä.



Ja prinsessakakkua Decapitated blogin ohjeella. Ihan semijees perus kaupanprinsessakakkutraumoja kärsivälle, mutta saisi olla vanilijaisempi tuo valkoinen täyte. Marsipaanin pistin jo eilen, ihan vaan kokeillakseni, säilyykö pinnalla siistinä. Ei säilynyt. 

Teemaväreinä oli valkoinen, vihreä ja hopea.... kakkuun oli hieno visio, mutta visio ei ihan toiminut. No, treeniä se vaan vaatii. 

Harmillisin takaisku näissä kakuissa on se, että niitä jäi minulle syötäväksi aika iso osa! :D

5 kommenttia:

  1. Hei tosi hyvä idea tuo valkosuklaakukka myös! :D Pitääpä joskus kokeilla, kiitos vinkistä ;)

    VastaaPoista
  2. Kaunis idea toi valkosuklaakukka! Vaikka on tullut kierreltyä leivontablogeja ympäriinsä, en ole tällasta versiota ennen nähnytkään :) Jos saa kysyä, miten sait terälehdet tuohon muotoonsa sulatetun suklaan terälehdiksi levittelyn jälkeen? Liitynpä samantien lukijaksi niin tulee käytyä uudestaankin täällä!

    VastaaPoista
  3. Kiitos kumpaisellekin kommenteista! Tosiaan, hieman sai miettiä, miten toteuttaa toive valkosuklaakukasta. (Muistaakseni) sulatin suklaan ja vetelin tosiaan lusikalla leivinpaperille, jonka asetin pakkaseen kuperasti. Töräytin pienen kasan tuota suklaatököttiä ja sitten asettelin kohmettuneet terälehdet yksitellen tuohon. Ihan pähkähullua, koska suklaa sulaa sormiin HETI, joten joku kikkakolmonen pitää vielä keksiä. Temperointi voisi vähän auttaa, täytyy kokeilla. Ja kiitos vierailusta, tervetuloa uudestaan... minäpä lähden kurkkimaan sinun blogiasi vastavierailulle :)

    VastaaPoista
  4. Kiva vinkki tää suklaakukka joka tapauksessa vaikka jännitysmomenttia pitääkin omien riskiensä kanssa :) Pitipä vielä lisätä edelliseen että lisään blogisi omalle linkkilistalleni jos vaan sopii!

    VastaaPoista
  5. Linkittele ihmeessä, jos vaan kiinnostaa:) Ja sitten vaan suklaakukkia kokeilemaan!

    VastaaPoista