maanantai 9. toukokuuta 2011

Kylmä kahvi kaunistaa ja jämäkermavaahtoaElikäs, mieleeni tuli tässä pohdiskella, että mitä te kaikki leipojat teette kakuista yli jääneelle kermavaahdolle? Minulla ainakin jää nurkkiin pyörimään pursotuspussissa joskus kohtalaisen suuriakin määriä kermavaahtoa, kun yleensä koko purkillisen vatkaan kerralla. 

Itse teen joskus muffinsseja, joiden päälle pursottelen loput, mutta en oikein sitäkään jaksa usein. Hyvä vaihtoehto mielestäni on pakastemarjat+kermavaahto: Mikä onkaa parempaa, kuin mansikat pakkasesta! (No joo, tietysti tuoreet... ) :DTällä kertaa tein lämpimän päivän kunniaksi vähän kahvijuomaa itselleni ja lähdin takapihalle nautiskelemaan auringosta (siksi kuvassa aurinkolasit) sekä kirjoittelemaan samalla gradua (siksi kuvassa omppukone). Pursotuksen malliin onkin sitten taas panostettu oikein urakalla, hehheh.

Japanissa ollessani opin arvostamaan kylmän juoman ja kofeiinin yhdistelmää. Hellettä piteli usein ja silti välillä teki mieli kahvia (kuuma kahvi kuumalla ilmalla on mielestäni vähän ahdistavaa). Lähes kaikissa kahviloissa myytiinkin アイスコーヒー, eli aisu koohii, elikäs ice coffee, siis jääkahvia. Sitä sai lattena, mustana, mausteilla tai ilman ja vaikka miten oikeastaan ♥.

Kotosalla olen tullut siihen tulokseen, että sekoittamalla murukahviin oman maun mukaan sokeria (voi tehdä suoraan kylmään veteen, mutta lämpimään sulaa sokeri paremmin) ja lykkäämällä mukaan esim. suklaa- tai kinuskikastiketta, jos makeahammasta kolottaa, saa mitä mainiointa hellepäivän kahvijuomaa. Sekaan vaan jäitä ja päälle töräys kermavaahtoa, niin taas luistaa elämä! 
Mielikuvitus vaan rajana, esim. tehosekoittimessa saisi kahvi+jäämurskasta frappen, mausteiksi käy vaikka kardemumma, kaneli, vanilija... 

Eli tarinan opetus on, että älkäähän suhtautuko epäilevästi A) murukahviin ja/tai B) kylmään kahviin :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti