lauantai 23. huhtikuuta 2011

Salama McQueen vol.2

Berliini valloitettu, lentokone laskeutui 20:45 Turkuun ja minä olin jo 22:15 kakun kimpussa. Olin pakastanut vadelma-valkosuklaakakun jo tuossa ennen reissua Döner Kepabin valtakuntaan ja kakku oli puolestani päivällä nostettu jo jääkaappiin sulamaan.

Tällä kertaa tuli vähän sunnuntai-Salama, mutta toivottavasti kakku riittää ja maistuu.


Taas (viimeisen) kerran kokeilin tehdä punaista vaahtismassaa käyttämällä nesteenä punaista elintarvikeväriä. Väri onnistuikin kohtalaisesti, massan rakenne taas ei, eli ryppyinen Salama kerrassaan.
Seuraavaksi marsipaaniostoksille mars. 

Koska Salaman toisesta poskesta tuli vähän iso, niin tein sitten sille tuollaisen virneen, joka tosin näytää siltä, että olisi nielaissut jotain ei-niin-maittavaa. Silmätkin ihan sikkurassa :)Kiirusta vähän tosiaan piti, minkä huomaa koristelusta. Toivottavasti Rasmus kuitenkin tunnistaa :)
Niin, ja Razmus on siis kirjoitettu tahallaan Z:lla, koska Salaman oikea logo on Rusteze...

Vaikka kohmeista kakkua olikin kiva työstää, niin lopulta kakun sulaminen sai vaahtismassan hikoilemaan kovin, kuten vähän arvasinkin... Eli hieman tahmea on nyt Salama, mutta ei se vauhtia haittaa.

Lopuksi vielä muutama laiskasti otettu vaihekuva, kun yritin eilen illalla pimeässä saada jotain aikaiseksi...Eli kakku koottu yhdestä pyöreästä kakusta, josta leikkasin sivut ja otin päälimmäisen pohjakerroksen pois.


Sitten reunat nostetaan kakun päälle....... ja aloitetaan muotoilu. Sotken tässä vaiheessa aikas huolella, kuten kuvasta näkyy. 
Pyöristelen siis kulmia, lisään vähän ylijäämäpohjaa renkaiden yläpuolelle kaarevaksi muodoksi ja kaivan hieman syvennystä renkaille. Tässä tapauksessa olisi saanut olla syvempi rengaspaikka, mutta en jaksanut jäistä kakkua kairata.


Koko komeuden päälle kreemit ja lopuksi kovan onnen vaahtismassa. Sitten vaan koristelemaan! Tuo peräpään spoileri-mikälie on tehty sokerimassasta: Annoin levyn kuivua yön yli, jolloin se oli sopivan jämäkkä, mutta tarpeeksi joustava myötäilemään auton peräpään muotoja.

1 kommentti:

  1. Hei vähänkös hieno juttu, että laitoit ton ohjeen tohon kakun tekoon, mahtavan mallinen salama!
    Minut saa tottakai linkittää ja samoin saan kait sinutkin....täällä nettiviidakossa kun ei löydä mitään. Ihanat sivut sinullakin! Tänne tulen toistekin :)

    VastaaPoista