perjantai 29. huhtikuuta 2011

Lootukset ja Buddha

  Huomista kakkua varten tein tällä viikolla niska jumissa erilaisia koristeita. Opiskelen siis Turun yliopistossa Itä-Aasian tutkimus- ja koulutuskeskuksessa, joten koristeet luonnollisesti suuntautuivat itään.


Buddhaa tehdessä kokeilin ensimmäistä kertaa marsipaania... ihan jees hahmojen muotoiluun, mutta sokerimassan kuivuminen on kukkasissa kyllä todella ylivoimainen (hyvine ja huonoine puolineen). Lootukset siis sokerimassaa.


Värjäsin marsiapaanin ruskeaksi ja lopuksi kultaista ja pronssista tomuväriä päälle. Pallerot päässä ovat nonparelleja... vaikka tuli ihan hieno, niin kyllä noitten yksitellen latominen ukkelin päähän oli vähän sellaista, no, hullua?
Sen verran on Buddha painava, että pitää viritellä joku tuki, ettei uppoa kakkuun ihan täysin.


Tässä vielä lootus kuvissa. Seuraavaksi vinkkejä siitä, miten sen nyrhäisin kokoon. Vähän on vielä tekniikassa hiomista.


Käytin terälehdissä siis sydänmuottia ja ohensin reunat. Terävä pää jää terälehden pääksi.       

Alimpaan kerrokseen käytin viisi terälehteä. Liimailin ne yhteen syötävällä liimalla. Olisi saanut olla hieman ohuempi terälehti tuosta suuremmasta osasta, sen verran paksuksi tuo keskiosa jäi.


     

Sitten värjäilin lehdet käyttämällä Piony rose+kristallipulveria päihin ja keskelle Iced Pink-väriä ja jätin kuivumaan. Tein taas viisi terälehteä seuraavaan kerrokseen vessapaperirullasta valmistamaani muottiin. Värjäsin ja annoin kuivahtaa seuraavan vaiheen ajan.


    

Sitten tein keskiön. Keltaisesta massasta tuollaisen klöntin ja käyttämällä pienempää sydänmuottia tein viisi terälehteä.

    

Ohensin myös tästä reunat, värjäsin ja liimasin keskiöön. Jotta nuo lehdet tuossa pystyssä pysyvät, voi kehittää erilaisia virityksiä.


    

Tässä valmis keskiosa, leikkasin tuon alaosan siitä pois samalla tavalla kuin ruusuissa. Tämän jälkeen liimailin toisen kerroksen isoja terälehtiä kuppiin ja tuin ne foliolla.


   

Tein vielä pieniä terälehtiä kuivumaan ja hetken kuluttua liimasin ne suurempien päälle ja tuin. Lopuksi liimasin kuivahtaneen keskiosan paikalleen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti