keskiviikko 13. huhtikuuta 2011

Maalari maalaa... kakkua? / Painting a cake picture

Perjantain kakkuun innostuin kokeilemaan maalaamista, kun sitä ei vielä ole päässyt tekemään... Eli ei mitään turhia malleja, fiilispohjalta sitten sutimaan (vähän jännitti, mitenköhän tässä käy!)

Tästä se idea sitten lähti:Kakku menee henkilölle, joka lähtee polkemaan Alppien yli kohteenaan Malta. Siitä nuo vuoria esittävät töttöröt ja kukat "reunapursotusten" päällä ovat selkeästi edelweiss-kukkasia (arvatkaapas muutamaan kertaan, soiko ko. kappale päässä edellisen illan?!)

Toiveena kakun päälle pyörä, ei muuta kummempaa. Sisuksista lähemmin perjantaina.
Aloitin vuorista: Sekoituksena ruskeaa ja mustaa pastaväriä. Pohjana sokerimassalevy ja aion ottaa riskin, että se ehtii tarpeeksi pehmentyä kakun päällä...
Levy on oikeasti pyöreä, mutta kuvaaja on vaan vinoja kuvia näemmä ottanut... Ruohoa maalatessa meinasi palaa pinna, kun siveltimistä lähti karvoja kuin meidän kissasta!

Tulipas synkeät Alpit... No, helmiäispulveria kehiin huipuille!
Taivaan tuputtelin erisävyisillä tomuväreillä (on luonnonvalossa kirkkaampi). Niin, ja helmiäispulverilla.
Sitten se polkupyörä... Tein (lue: yritin tehdä) sen vähän koholle tuosta pinnasta, joten mustaa sokerimassaa muovailemaan... halusin renkaatkin vähän koholle, joten tein ensin pyörylät valkoisesta massasta, jonka ympärille kierittelin "kumin". Tällaisessa piipertämisessä tuo syötävä liima oli ihan loistava.
Mallailin ensin runkoa ja sen osia pöydälle leivinpaperin päälle. En ole koskaan osannut piirtää polkupyörää enkä jalkapalloa oikein, ja juuri ne aiheet ovat sitten olleet työn alla!
Ideaa polkupyörään kävin vaklaamassa KakkuHelmeltä, joka onkin ihan törkeän hienon pyörän tehnyt...
Kun olin kutakuinkin tyytyväinen runkoon, liimasin sen paikoilleen... pituutta on pyörässä kuin tandemissa kerrassaan, ei taida noitten alppien yli jaksaa!Polkimet ja rattaat vielä... Tämä levy on siis koko kakun päälisen kokoinen.

Ja tässä aamulla päivänvalossa otettu kuva, kun olin illalla silmät ristissä kukat kiinnitellyt, pinnat maalannut ja sutinut vähän helmiäistä pyörän metalliosiinkin:


Tuohon alle tulee vielä keksimurskasta vähän hiekkaa... ei taida tuo etuhaarukka kestää, on siinä aika kova kulma :D

Ja lähikuvaa...


No, ehkä sen pyöräksi tunnistaa!

***

Here are some pictures from the painting I made for Friday's cake. The cake is for a person who is going to bike all the way through Alps and then to Malta. Wow.
I personally wouldn't go anywhere with this cake bike, but maybe it is possible to recognize it as a bike...
Bike and football have always been the most difficult things for me to draw and now I have had to do both of them for my cakes :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti