perjantai 15. huhtikuuta 2011

Lieto-Koℝis kakku

Tiedättekös sellaiset projektit, kun ei mikään oikein suju? No, nyt oli sellainen, ihan eilisestä leipomisesta  ja kakun täyttämisestä saakka. 
Onneksi kakku menee Lieto-Koriksen miesten saunailtaan, joten toivottavasti eivät huomaa kaikkia kauneusvirheitä!

Pohjana kolme kertaa kääretorttutaikinan kuten Pääsiäsiennakko-kakussa. Vatkasin taas kahdentoista munan taikinan ja hyvin kesti odottelun. Kakku ei ole kokonaisen pellin kokoinen, siipaasin kaistaleet reunasta pois, jotta sain suorakulmion.
Sisällä kakussa suklaatäyte kaksinkertaisena ja yhdessä välissä mansikkarahkatäyte Kinuskikissan ohjeella. 

Leipoessa putoili tavarat ja kakku ei meinannut pysyä koossa ja täytteet valuivat... tässä pikkiputiikissa ei ole kiva pelata kolmen pellin kanssa, kun loppuu laskutila. 

Tänään aamulla pursottelin myös tämän kakun, koska toiveina oli suklaata, mansikkaa ja kermaa... Pekonistakin miehet kuulema tykkäävät, mutta sitä ei tarvinnut laittaa.
Loppui pinna kermavaahdon siloittelussa kakun päälle ja Flora vispi oli jokseenkin "röpelöistä"... dissasin lopulta tuota päälisen pursotusmalliakin. Äh. 


Pallo on sokerimassaa, kuten myös nuo mustat reunat ja tähdet. Korirengas vaahtismassaa.
Nyt seuraa kootut selitykset pallosta:
Ensinnäkin kokeilin pikeeristä tehdä eilen verkkoa kuivumaan. Olisin sen sitten hienosti särkymättä siirtänyt tuohon pallon kohdille. 
Juuei onnistunut, meni sitten taas turha työ hukkaan ja kalliita yöunitunteja. 
Yöllä on aikaa harrastaa, kun päivällä tekee oikeita hommia.

Tiesin jo tässä vaiheessa, että kermavaahdon päälle levitettynä yhtään mikään pursotus/koristus on ihan katastrofi, joten homma oli jo housussa: Pursotuksen jälkeen nuo alimmat verkot sitten näyttivätkin lähinnä alkulimalta...Pallon tosiaan kuorutin sokerimassalla, piti tulla ihan erilainen. KakkuHelmen innoittamana tärräsin käsi vääränä tyllalla kuvioita pallon pintaan, mutta fiksuna tyttönä en tietty ajatellut nenääni pidemmälle, että massahan kovettuu nopeammin kuin ehtii kissa sanoa. (Meidän Wiirulla on muuten tänään 3-v. synttärit!)

Ja murusiksihan ja röpelöiseksihän kaikki reunat menivät... Myös mustat viivat alkoivat vähitellen vettyä kermavaahtoon... Onneksi kakku syödään pian!

Lieto-Koriksesta sen verran, että miesten II -joukkue sijoittui kolmanneksi vitosdivarissa ja miesten I pelaa nelosessa. Tuo Lieto-Koiris on tahallinen "kirjoitusvirhe", joka juontaa juurensa pelipalloon, johon T kirjoitti muinoin Lieto-Koriksen reallilukujoukon ℝ:llä, joten näyttää Lieto-Koirikselta...
Väliviivakin piti yleisön toiveesta ujuttaa nimeen, kun niin usein ilman sitä moukat nimen kirjoittavat! :D
Onnea miehille mahdollisesta sarjanoususta ja kauden hengissä selviämisestä! Olkaas kiltisti saunaillassa myös...

Tässä vielä meidän päivänsankarista kuva ihan pikkupikkuriikkisenä, eli Findus August Sandels joitain viikkoja vanhana :)


Niin, ja on meillä muitakin kissoja, yhteensä neljä. Wiiru vaan sattuu osumaan linssin eteen useammin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti