Äitin töihin tuli askarreltua tällainen pääsiäiskakku tai kevätkakku kahvihuoneen avajaisiin. Vähän pääsiäistunnelmaa, kun kevättä kovasti odotetaan.
Narsissit tein jo aiemmin, mutta eilen häthätää jotain niitten keskelle kehttelin töröttämään ja pursottelin suklaapajunkissoja.
Ai niin, sain muuten syntymäpäivälahjaksi Canonin EOS 600D:n (mikä ei kyllä omissa kuvaamisen kyvyissäni vielä näy...) ! Harmi, ettei se kamera tasoita noita kerman ryppyjä....
Lisään myös kermavaahtoon vanilijakreemijauhetta, joka tuppaa jättämään kerman vähän tuollaiseksi rakeiseksi, jos sitä levittää tasoon. Pursotuksissa ei tuo rakenne haittaa. En tiedä, minkä kikka kolmosen voisi siihen keksiä.
Sivuun vähän suklaareunusta ja pursotuksia.
Pohdin aikani, että mitä sitä voisi kakkuun laitta... Päädyin valkosuklaamousseen sitruunan häivähdyksellä ja pakastemustikoihin (ihan lähimetsistä poimittuihin).
Pohjiksi tein kolme vaaleaa kääretorttupohjaa Kinuskikissan ohjeella. Vatkasin kaikki kolme (12 munaa!) käsivatkaimella kerralla ja hyvin kesti taikina odotuksen kulhossa, kun oli kunnolla vaahdotettu... melkein tuli yleiskonetta ikävä. Täytyy sanoa, että tuli muhkeimmat pohjat ikinä.
Tein tämän lähes pellinkokoisen kakun seuraavilla määrillä kahteen väliin (riittää varmasti kohtalaisiin täytekerroksiin pellin kokoiseen kakkuun, vuokani oli 25x39 cm ja tuli aikas korkea)
4 x Flora Vispi
1 x Sunnuntai vanilija tuorejuusto
1 x Sunnuntai sitruunatuorejuusto (molemmat tuorejuustot voisivat olla sitruunaa)
Vatkaa Flora Vispi ja sitten tuorejuustot sekaan ja lisää
4 x Panda valkosuklaalevy sulatettuna
lisää vielä varovasti sekoittaen
6 valkuaista kovaksi vaahdotettuna
Valkuaisia lisäsin kuohkeuden takia, koska pelkästään Vispi+tuorejuusto+suklaatäyte jämähtää aika kovaksi yön yli muhittuaan.
Kuulema maistui hyvin ja herätti ihastusta :) Ihanaa oli tehdä tuollainen massiivinen kakku ensimmäistä kertaa.
On se hyvä, kun on innokkaita syöjiä, kun ei meinannut hame mennä kiinni tänään!
***
This is a easterish cake I made for my mom's coworkers. The size was something like 25 x 39cm and it was filled with white chocolate mousse and blueberries (you can see the recipe from above in Finnish, if you are interested in it, you can ask me or translate it in the Internet)
It seems that I have written quite a lot in Finnish, but actually there is nothing interesting there, just bragin that I got a Canon EOS 600 for my birthday (and I am happy about it) ;)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti