tiistai 14. helmikuuta 2012

Ystävänpäivän marenkiunelma tai -ällötys

Äitin työpaikalle lähtikin paljon kakkua vähän ystävänpäivää juhlistamaan. Tarkoituksella tein kolme kappaletta, niin pääsee kokeilemaan juttuja. Kiitos siis vastaanottavaiselle yleisölle! :)
Ensimmäisenä esittelyvuorossa marenkipläjäys. Sisällä perussokerikakkupohjien välissä marenkilevyt, vanilijaista rahkatäytettä sekä oman pakastimen mansikoita. So far so good, mutta eksyin juutuubin ihmeelliseen maailmaan katselemaan leivontavideoita: wedding cake icing tai frosting taisi olla vinkin nimi. No, minä näppäränä tekemään, vaikka mitä muuta sitä voi saada sokerista ja valkuaisista kuin marenkia! Joten reunapursotukset on enemmän ja vähemmän äklöä marenkisöttöä, voi olla aika äkkimakeaa.... ja pyrin raikkaaseen lopputulokseen! Ei auttanut muu kuin jättää räpellykset reunoille, kun laktoositon kermakin oli loppu. Keskellä vaahtokarkkimassaa.
Ruusuihin alan olla jo ihan kohtalaisen tyytyväinen, kun tajusin vähän taas niitten videoiden avulla, että alkuun kannattaa pursottaa aika korkea kökkäre (tee-se-itse-)kukkanaulan päälle ja siitä jatkaa. Taisi olla hakuina jotain "buttercream rose" tai "frosting tai icing rose". Täytyy varmaan ruveta kreemillä tai pikeerilläkin kokeilemaan, miten spruuttailut sujuisivat.No, toivottavasti kukaan ei kuole sokerimyrkytykseen ja tädit jaksavat kakkuja vastedeskin tilata :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti