tiistai 14. helmikuuta 2012

Suklainen Irish Coffee -kakkuTämäkin epäkevyt kakku on äitin töissä koemaistettavana. Sisällä Rouva V:n mainostama tuhti suklainen (kaakaoinen) pohja ja välissä Irish Coffee -täyte, jota jo tässä kakussa käytin (linkki ohjeeseen löytyy sieltä). Samaisen kakkutaitajan innoittamana ajattelin kokeilla pikeerillä läträämistä. Mm. tästä postauksesta löytyy kaiken muun hämmentävän lisäksi aikamoisia pikeerikoukeroita. Netin ihmemaailmasta en muualta ole vielä uskaltanut katsoakaan :)
Kaapista löytyi sopivia kukkasia. Kuvat vähän aamuhämärässä korsostavat liikaa pinkkeyttä, olivat oikeasti paljon herkemmän sävyisiä. Että oli kivaa, kun oli jääkaappi täynnä vaaleanpunaista <3
Vaahtismassaan meni tällä kertaa tomusokeria niin, etten edes uskalla kertoa... Aiemmin tein niillä Haribon isoilla valkoisilla vaahtiksilla suhteella pussi/0,5dl vettä/tomusokeria n. 1,5 pakettia kaikkineen, mutta nämä Haribon valko-vaaleanpunaiset sitten isomman pussin ja niin ollen myös vesimäärän (n.0,7dl) takia imivätkin aika vahvan annoksen tomppaa. Ihan loppumetreillä iski uskonpuute ja se näkyykin reunoissa (kuvissa jätetty takapuolelle): Massa oli vielä vähän liian joustavaa ja pehmeää, joten silittäjällä siloitellessa kuultaa hieman kreemit alta reunan taitekohdassa. Sanottakoot kuitenkin, että kyllä oli riittoisa satsi: päälystin kaksi 24cm kakkua ja vielä olisi ainakin 20cm, ellei sitten 24cm riittänyt.
Taitaa suklaapohjat olla niin tuhdit, että tunkevat tönkönkin juustokakkutäytteen hieman reuhoilta pulleaksi... Ensimmäisiksi tällaisiksi pursotuksiksi ihan kohtalaista, varsinkin kun kuvissa jemmaa kamalimmat aina jonnekkin "rajauksen tuolle puolen". Sitten vaan lisää kakkuja, joihin näitä pääsisi harjoittelemaan! 
Kyllä täytyy sanoa, että on mukavaa, kun vähitellen huomaa joissain asioissa kehittyvänsä. Käsillä tekeminen on aina palkitsevaa ja näistä vaaleanpunaisista kolmesta kakusta olin noin 1,75:een tyytyväinen. Täydellistä ei vielä ole saavutettu, mutta jostain tupsahti taas pitkästä aikaa kakkuilun innostus uusien juttujen kokeiluhalu oikein kunnolla. Viikonloppuna pääsee taas itseään toteuttamaan ihan urakalla...

2 kommenttia:

  1. Onpa kaunis kakku! Tykkään kakun väristä.:D

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Näppärästi tuo kaunis vaaleanpunainen tuli käyttämällä niitä Haribon valkoisia ja vaaleanpunaisia vaahtiksia niin ei tarvitse värien kanssa läträtä.

    VastaaPoista