lauantai 21. toukokuuta 2011

Pikkuinen ruusukakku / Small rose cake

Jotain pientä kakkua oli tarkoitus tehdä ystävän pyynnöstä ilahduttamaan huomista kaffepöytää maustamaan. Ruusun tein siksi, että säilyy varmaan parhaiten, suklaaristikko vähän ehkä vielä ehkäisee sulamista.


Laktoositon kakku on kyseesä, täytteen sulkaa-appelsiinimousse, johon käytin laktoositonta vispikermaa, Brunbergin tummaa sulatettua suklaata sekä yhden appelsiinin raastetun kuoren (oli kuulema enemmän appelsiinista kuin suklaista. Seuraavaksi siis vähemmän kuorta, kun maustuu yön aikan). 


Vähän tuo laktoosittoman suklaan metsästys aiheutti päänvaivaa, mutta löysin kuitenkin. Tuo laktoositon vispikerma ei nyt oikein sydäntäni vienyt, niin huonosti vaahtoutui ja tuli jotenkin vetisen rakeista :( 
En vaan osaa vielä. Myöskin tylla, jota käytin päälipursotuksiin, ei ollut ihan sitä mitä halusin, mutta no, tulipa tehtyä.***

Oh what a joy, more roses! Not entirely pink, but nearly :)

This is lactose-free cake with chocolate-orange filling: One whipped creme, one melted dark chocolate bar and one peel of an orange mixed. Hopefully it is good.

What else? I should really pay attention to piping and the non-lactose creme was not my favourite... but life goes on and there are more cakes to come next week! :)

5 kommenttia:

 1. Onpa sievä pikkukakku! Pursotuksetkin ovat kauniit ja onnistuneet kermaongelmista huolimatta:) Sun ruusut on kans niin upeita aina!

  VastaaPoista
 2. Kiitos Herkuttelija! Täytyy sanoa, että mieltäilahduttaviin sanoihin on sitten mukava päättää viikko ja aloitella uutta :)

  VastaaPoista
 3. OMPAS HIENO! WAU! mukavaa viikkoa siulle ;)

  VastaaPoista
 4. Kiitos! Ja samoin myös sinne hyvää alkanutta viikkoa... taidanpa pitää opiskelutauon ja tulla kurkkimaan sinun blogiasi... :)

  VastaaPoista
 5. Oikein kaunis kakku! Ruusu on aivan mielettömän kauniin mallinen ja ihanasti väritetty. Tuo suklaakansi antaa myös ihanaa juhlavuutta kakkuun eikä minusta pursotuksissakaan ole mitään vikaa.

  VastaaPoista