torstai 5. toukokuuta 2011

Äidille ruusuja -kakku / Roses for mother -cake


Tällä kertaa vähän ajoissa tein äidille kakkua ystäväni pyynnöstä. Mitoitettu n.9hlölle, mutta kaipa tästä äiti saa helposti muutaman palasen, kun on taas runsaat täytekerrokset :)

Sisälle lykkäsin vaan sen kummemmin kikkailematta maitosuklaatäytteen, päälle kreemi ja vaahtistaikina. Kokeilin tällä kertaa vaahtistaikinan tekoa Lidlin vaahtiksista, rakenne oli ihan hyvä, mutta en nyt ihan suoralta kädeltä osaa sanoa, pidänkö mausta vai en. Vähän sellainen jauhoisa.
ÄLKÄÄ katsoko semi-inhottavaa suklaapsritsauskatastrofia kiekuroissa (vaikka kirjoitus mielestäni onnistuikin ihan kivasti) vaan keskittykää vaikka ruusuihin tai tuohon kimallehileeseen, jota ripottelin pitkin kakkua... syy tähän glitterin liikakäyttöön lähinnä se, että perskuleen helmiäisspray petti ja loppui: 
OMG, MITÄ MÄ NYT TEEN?!Ruususet luonnollisessa ympäristössään. 

Tässä vielä kakku lähdössä uuteen kotiin. Kyseessä on normi kakkulaatikko, mutta koska tämä kakku menee arvottavaksi, tein tuollaisen tee-se-itse-ikkunallisen kakkulaatikon: Eli reikä naps ja piirtoheitinkalvoa kehiin. Rumasti jää tuo teippi tuohon ulkopuolelle, mutta en uskaltanut laittaa sisäpuolelle, kun vähän olin epävarma sen pitävyydestä. Näitä voisi näperrellä lopuistakin laatikoista, on se vaan kivampaa, kun saaja näkee kakun!
Olen tässä ihaillut mm. pullahiiri.comin upeita kuvia... mulla lähtee kakut välillä niin nopsaan käsistä, ettei ehdi paneutua kuvailemiseen, mutta myöhästyneenä uuden vuoden lupauksena ajattelin joskus tässä vielä opetella käyttämään kameraani.

***

My friend requested me to do a mother's day cake, so I decided to do somethin oh-so-sweet pink with roses. The cake is for around persons, filled with chocolate mousse and covered with MMF.
And please DO NOT pay attention to chocolate on top of the cake, it was a semi catastrophe... Instead, look at the roses or glitter :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti