keskiviikko 18. tammikuuta 2012

Pikapionit

Tässä kehittelemäni pikapioniohje. Pikaisen näistä tekee se, että käytän kukka- ja piparkakkumuotteja enkä tee terälehtiä yksitellen. Tässä ja parissa muussakin kukkavinkissä on nyt tällainen marjapuuronpunainen sokerimassa, koska jäi yli hääkakun liljoista.


Aluksi oli kaksi piparkakkumuottia ja kaksi kukkamuottia. (Itseasiassa taisin käyttää tuota pienempää noista ja sitten sen vielä pienempää kaveria. Kaipa tärkeintä on, että ovat sopivassa suhteessa toisiinsa.) Sokerimassan määrä ei vastaa kukkaan käytettyä määrää.Pieni pallura jo oikealla odottelee pienimmän kukkasen reunojen ohentelua.
Liimaa kehiin (oli pakko hakea uutta, kun vanha loppui. ei osaa olla ilman) ja terälehdet palluran ympärille.
Ja simsalabim, nuppu/keskusta.
Isompi kukka taas ohueksi. Voi käyttää myös alemmissa kuvissa käytettyä värkkiä saamaan vähän eloa reunoihin. Tämä kukka laitetaan samoin kuin edellinen, mutta terälehdet jäävät avonaisemmiksi.
Seuraavaksi ensin pienempi ja sitten lopuksi isompi piparkakkumuotilla otettu kukka työstetään kuvassa olevalla marsipaanivälineellä keskustasta terälehtiinpäin aika ronskisti painamalla ja vetämällä, jotta tulee tekstuuria reunaan. Sitten tähänastinen tuotos taas liiman kanssa tuohon päälle ja nostelemaan reunat ylös. Vähän reunoja pitää rypyttää, mutta jokainen huomatkoon parhaan tapansa.Ja pioni valmis kuivumaan ja myöhemmin saamaan jotain tingeltangelia niskaansa. Itse ruiskin helmiäisspraylla ihan vain siitä ilosta, että löysin sitä taas paikallisesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti