lauantai 7. tammikuuta 2012

Kastekakku pikkumiehelle

Herman sai nimensä tänään ja minulla oli kunnia pyöräyttää syötävää juhlavieraille. Kerroskakussa on sitruunatäyte vadelmasoseraidalla sekä päällä marsipaani. Sitruunatäytteeseen käytän yleensä seuraavia aineksia suhteessa:
1 Flora Vispi + 1 sitruunan kuori + 1,5-2 liivatetta + 2 rkl sitruunan mehua + 80-100g tuorejuustoa.
On parempaa maustuttua seuraavaan päivään.

Kermakakussa taasen prinsessakakkutäyte (Decapitatedin reseptillä). Koristeet ticcino/sokerimassaa ja pursotukset pikeeriä, jonka kanssa läträämiseen kerta kerralla tulee sinummaksi (vaikkei ehkä tuloksista näy :D)

Onnea Herman!


5 kommenttia:

 1. Onpa todella kauniit kakut! Tuli tässä mieleen tuosta kerroskakusta- miten toteutat yleensa sellaisen, eli tuetko ylempää kakkua jollain tukikepeillä ja miten päällystämisen kanssa, onko sekä alempi että ylempi kerros molemmat päällystetty kokonaan marsipaanilla vai alimmainen vain näkyviltä osin? Saakohan tästä selvää.. :) Itse kun en ole vielä askarrellut muun kerroskakun kuin kermalla kuorrutetun kanssa.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Ilona ja ymärsin toki :) Kerroskakkuihin, erityisesti näihin kaksikerroksisiin (isompiin minulla on Wiltonin välilevyt ja -tukilautaset) virittelen usein cocktailtikku-kakkupahvituet. Joku joskus sanonut, että ei tarvitsisi, mutta itse pelaan varman päälle, kun en aina luota täytteen jämäkkyyteen. Elikäs kreemitän kakut, annan kreemin jähmettyä todella hyvin ja sitten päälystän kummankin, alemman ja ylemmän, oman pahvinsa päällä. Eli vähän samaan tyyliin kuin Rouva V täällä: http://rouva-v.vuodatus.net/blog/2774365/kastekakku-ja-vinkkia-kerroskakun-rakennukseen-/
  Tästä tosin sillä erotuksella, että kokoan siis sen ylemmän kakun omalle pahvilleen, josta leikkaan reunat pois kakkua myötäillen (helpompi siirtä, ainaskin omasta mielestäni) ja jätän sen tukipahviksi nojaamaan niihin tikkuihin. Toki pahvi vähän kostuu kakun välissä, mutta ainaskaan itse maistamassani kerroskakussa ei mitenkään liian dramaattisesti... Myöskään aina en jaksa tuon alimman kakun alta marsipaania leikellä veks, mutta koska tämä kakku oli niin suuri, niin olisi vähän turhan paljon mennyt sinne massaa toisen kakun alle. Koska hyvin kylmettynyttä kreemiä ei jäänyt marsipaaniin kiinni lainkaan, käytin alemman kakun keskeltä poistettua marsia sitten ylemmässä kakussa. Toivottavasti tästä taasen sai selvää :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos sevityksestä! :) Ei kai auta kuin lähteä vaan kokeilemaan..on ne niin näyttäviä nuo kerroskakut että ois melkeinpä pakko oppia. :)

  VastaaPoista