lauantai 21. tammikuuta 2012

Hääkakkuja

Kuvat nyt, kootut selitykset hieman vajaavaiset tällä kertaa. Vähän on kiirus taas suunnata Keski-Suomeen 50-v. synttäreille, sinnekin kakku kainalossa. Kakuista tuli mielestäni kivat, mitä nyt mahtisuuren kakun massan kaulimisessa loppui tila, mikä näkyy lopputuloksessa. Liljojen ohje täällä ja kommenteissa vaahtokarkkimassahypetystä. Onnea Katja ja Jyri!4 kommenttia:

 1. Kyllä nämä sun kakut vaan on mahtavia! Äitinikin oli käynyt ihailemassa ja päivitteli, miten hienoja.
  Meidän tytöllä on viikon päästä 2-v synttärit ja ainoa toive kakun suhteen on, että se on vihreä. Taitaa täytyä turvautua johonkin tollaseen massaan, vaikka en tosiaan mikään kakkuasiantuntija olekaan.

  VastaaPoista
 2. Kiitos :) Näihin tein vaahtokarkkimassaa: 1ps Haribon Chamallowsia ja n. 0,5 dl vettä sulatetaan öljytyssä astiassa mikrossa (vuokaspray oli tällaiseen juttuun tosi pop). Sitten sekoitetaan myös öljytyllä lusikalla tomusokeria massaan niin paljon kuin jaksaa käsin vaivata. Koko komeus vielä hieman tahmeaa massaa pläjäytään tomusokerikeon päälle ja siitä nostellaan vaivaten öljytyillä käsillä massaan lisää tomusokeria (menekki noin 1,5 pakettia!!) Ei sinänsä mikään uusi keksintö, mutta herätyksen koin kun käytin aluksi tarpeeksi vettä (siitä tuo edellämainittu vaahtokarkkieuforia)... Tai sitten S-marketeista kaulintamassaa tai mistä vaan sokerimassaa suoraan leivontaosastolta niin johan tulee vihreää värin kera ;) Oho, innostuinpas vaahtokarkkitaikinatäpinöissäni kirjoittamaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti vinkistä! Taidan tosiaan kokeilla tätä vaahtokarkkijuttua. Jos ehdit vielä neuvomaan, niin missä vaiheessa tohon pitäis lisätä sitä vihreää väriä ja käykö ihan sellanen tavallinen karkkiväri?

   Poista
 3. Itse käytän Wiltonin pastavärejä (voi lisätä tekovaiheessa tai sitten vasta lopuksi), joita voi vielä hyvällä tuurilla löytää Tiimarista, ellei halua tilata. Mutta esim. Dr. Öetkerin nestemäisenkin värin luulisi käyvän esim. hieman vielä löysään lusikalla vatkattavaan massaan (levittyy helpommin ja voi sitä toki lisätä myöhemminkin, kunhan ei pillaa ympäri kämppää :D). Jauhovärien käytöstä ei kokemusta. Tuossa http://ebetys.com/blog/1326818/mmf/ hieman osviittaa kuvien kanssa, mutta tosiaan kannattaa muistaa suhde 0,5dl vettä/1 ps Chamallows-vaahtiksia (muutkin Haribon toki käy, mutta kurkkaa grammamäärä-vesisuhde kohdilleen).

  VastaaPoista