Tämä Hyrre-kakku lähti juhlistamaan erään sankarin synttäreitä. Toiveena oli "joku Puuha Pete -kakku, saha tai vasarakin käy tai sitten betonimylly". Tässä sitten betonimylly Hyrre Puuha Petestä. Toivottavasti sankari tunnistaa.
Hyrre on koottu suklaisista kääretorttulevyistä leikkaamalla saksilla ja kaavalla vähän Eben tyyliin. Sisällä ei ole betonia, vaan mansikka-vanilija-raparperitäyte tyyliin tämä (riitti reilusti koko kakkuun ja jäi ylikin)
2 prk Flora Vanilla
2 prk Sunnuntai vanilijatuorejuusto
vajaa desi vanilijakreemijauhetta (en tiedä, kuinka paljon meni, käytin loput mitä kaapista löytyi)
n.300g kiehautettuja ja soseutettuja pakastemansikoita
n.5 vartta raparperia, kiehautettu soseeksi sokerin kanssa
Sokeria ja mansikkatomusokeria maun mukaan
Ehkä olisi saanut olla mansikkaa ja raparperia enemmän, mutta näillä mentiin nyt ja aika mutulla.
En ole mitenkään taitava arvioimaan tilavuuksia ja määriä.... ääriviivat oli tarkoitus olla mustalla pikeerillä, kuten Ebelläkin. No, ei tullut sitten mieleen, että ei sitä koko yhden munan pikeeriä tarvitse mustaksi värjätä, vaan aika vähän olisi riittänyt noihin pursotuksiin. Tyhmästä päästä kärsii ja nyt meni sitten loppu musta pastaväri ja lakritsikastiketta ja kaapissa nököttää nyt monta desiä tuollaista mustaa mömmöä. Hienoa minä!
Hyrren maalasin pastavärillä suoraan ticcinomassalla päälystetylle kakulle ja sitten pursottelin ääriviivat. Ehkä tässä leipoessa oppii, ellei muuta, niin sietämään virheitään, mutta kyllä silti aina nyppii tuollainen amatöörimäinen pursotusjälki ja muutkin sähläykset. No, oppi ja ikä kaikki.
Kaikesta huolimatta onnea sankarille! :)
***
This Dizzy cake is for my friend's son who has reached the respectful age of 2 years. Wonderful :) He wished a Bob the builder themed cake, so I attempted to make the cake look like Dizzy.
The cake is filled with strawberry-vanilla-rhubarb filling: I used about 300g of smashed strawberries, 5 straws of rhubard, softened by boiling with 5dl of Flora Vanilla (like whipable vanilla sauce) and 400g of vanilla creme cheese/prepared cheese (I mean tuorejuusto in Finnish) and around 1 dl of vanilla creme powder. Mix them all together after whiping the creme and voilá, you have the fillign.
You also find the link from the Finnish text to a blog post giving hints in how to shape the cake.
I am semi-happy with the result, but I always learn new things while baking... this time I once again learned that I really should cope with and accept my mistakes, since everything did not go as I planed with this cake. Anyways, hope the birthdayboy will recocnise the character. Dizzy was painted on top of the cake and then I piped the outlines.
Happy birthday!
Ihanan pirtsakka Hyrre-kakku, ja sisältö kuulostaa tosi herkulta:))
VastaaPoistaSankarin äitinä voin kertoa, että kakku tunnistettiin välittömästi laajemmissakin piireissä, ja hyvin katosi herkkusuihin tämäkin loistavan upea kakku :)) KIITOS!
VastaaPoista