perjantai 17. kesäkuuta 2011

Hääkakkukoekakku

Kerrassaan mainio sana, hääkakkukoekakku. Tässä siis jatkoa äitin töihin menneelle nimipäiväkakulle, joka on samalla erään onnellisen pariskunnan hääkakun koekakku. Sisällä tässä on valkosuklaa-mustikkatäyte, joka meni kyllä hieman penkin alle, koska Belgialaiset pakastemustikat kiehautettuna eivät kyllä vastaa kotimaisia mustikoita... Myös hieman valkuaisvaahtoa ja sitruunatuorejuustoa olisi tuonut ryhtiä täytteeseen.Tässä kakussa meinasi käydä kalpaten... ensinnäkin pohja oli todella mureneva jostain syystä, liekö mennyt vähän liian vähän/paljon jauhoja vai mitä. Toisekseen olin eilen kakkua täyttäessäni tyystin ajatuksissani: Mietin, että onpas todella matala kakku, kun olin saanut päälimmäisen pohjalevyn kakun päälle. Ei ihme, sillä olin laittanut ylempään väliin vain mustikkasoseen, en valkosuklaatäytettä! 

Siinä sitten yritin jo muutenkin erilaisia mannerlaatooja muistuttavaa murentunutta päälipalaa ottaa pois, lisätä täytteen ja koota murentuneesta pohjasta palapeliä kakun päälle... loppu hyvin, kaikki hyvin, kreemitys sentään sai päälisen suhteellisen tasaiseksi (tosin ei ihan omaa silmää mielyttänyt kreemipinta...)
Nyt sitten tuleekin kukkakavalkaadi, liljoja edestä ja takaa, lilja makaa, lilja heteillä ja nomparelleilla, lilja blingblingtingeltangel auringossa ja vähän noita pisaroitakin. Jostain syystä nuo viisiterälehtiset ovat ryhdikkäämpiä tässä kuin kuusi.
Tässäpä tämä, sunnuntaiksi taas uusia, hieman erilaisia haasteita.

6 kommenttia:

 1. kaunis ja ihanan herkkä kakku! Ongelmia kakun valmistuksessa ei kyllä näe päällepäin:)

  VastaaPoista
 2. Kiitoksia Herkuttelija! Sinä se aina jaksat muistaa kannustavilla ja kehuvilla kommenteillasi, kiitokset siitä :)

  VastaaPoista
 3. Upea!! Mahtava väri liljoissa :) Kaunista kaunista....

  VastaaPoista
 4. Kiitos Eija! Täällä jatketaan kynsien pureskelua häiden lähestyessä :)

  VastaaPoista
 5. Miten olet nuo pisarat tehnyt? Ihana kakku =)

  VastaaPoista
 6. Kiitos Anonyymi. Pisarat ovat sulatettua kondiittorin sokeria, jota tiputtelin lusikalla leivinpaperille. Jähmettyvät näpsäkästi ja sokerityöt vaikuttavat mukavilta, kunhan ei polta sormiaan!

  VastaaPoista