maanantai 24. lokakuuta 2011

Vadelmarahkapiirakka

Tällaista tänään, maha vaan kasvaa syödessä. Koska vähän jäi vielä hääkakuista kiehautettuja vadelmia, päätin pyöräyttää kakkupohjia leipoessa sovelletun version mustikkarahkapiirakasta käyttäen vadelmat pois kaapin perukoilta.



Sinänsä tämä pikapiirakka ei ulkonäöllään juhli koukeroisine reunoineen, mutta soseutettu vadelma antaa täytteelle hauskan värin (ja maun, vaikka nyt alkaa ollakin vadelmakiintiö aikas täynnä...).

Peruspiirakkaohjetta käytin:
1dl Sokeria
100g voita 
1 kananmuna
1dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja 
1tl leivinjauhetta.

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna vatkaten. Sekoita kuivat keskenään ja lisää seokseen.

Täyte: 
1prk rahkaa
1dl sokeria
1 kananmuna
marjoja maun/näön mukaan

Sekoita ja kaada voideltuun (ja jauhoitettuun) vuokaan levitetyn pohjataikinan päälle.
Paista 175 asteessa kunnes kypsä (olisikohan minulla ollut ensin keski- ja sitten alatasolla jotain 40-45 min... huomaa, kun alkaa tuo täyte hyytyä ja reunat ovat saaneet väriä. Pidin varmuudeksi kauan, kun yleensä saan nämä tätäkin enemmän mössöksi jäämään!)




Tiedä sitä nyt sitten, onko ihan maailman kaunein piirakanpala, mutta hyvää oli!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti