Kunnioitettavaan ikään ehtineelle ystävän isoäidille tein kaksi 26cm halkaisijan kakkua sitruuna-vadelmatäytteellä. Kermaa tuli muistaakseni 1,2 l, neljän sitruunan kuori, kaksi 180g tuorejuustopakettia, sokeria, sitruunamehua. Millac Cold -kerma (älkääkä kukaan nyt saivarrelko, tiedän, että on kasvisrasvavalmiste :) ) vaahtoutuu niin tujuksi vaahdoksi, että eipähän tarvita liivatteita tai muutakaan. Vadelmaosuus on vadelmojen ja vadelmahillon sekoitus, jota joka välissä.
Ja taas tämä rähmäkäpälä päästettiin läträämään suklaan kanssa!
Ei vieläkään ole myöskään auennut, miten saa siloiseksi tuon kermakakun pinnan...
Välinekysymys?
Hieman vaatii taas opettelua uuden kerman käyttö mm. miten kovaksi kannattaa vatkata (siitä lisää Hello Kitty -kakussa) ja paljonko sokeria vaatii yms. Mutta koska ensi viikon hääkakut tulee olla laktoosittomia, olen ihan hyperkiitollinen Rouva V:lle tästä(kin) vinkistä :)
Kaikeasta tästä itsetutkiskelusta huolimatta:
Onnea päivänsankarille!
Ja kiitos luottamuksesta kakkuilussa :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti