sunnuntai 14. elokuuta 2011

Keikausjuustokakku ja mikrosuklaakakku


Huomenna iskee arki, kun T:n työt alkavat ja minun pitää ottaa taas itseäni niskasta kiinni gradun puitteissa. Tänään ajattelin vähän porsastella viimeisenä lomapäivänä ja näpertelin muutaman herkun. Onneksi rakas ystävä piipahti kylään, joten sain tekeleilleni syöjän :)


Juustokakku keikaustekniikalla, jota on useassa paikassa ollut, sisältää vähän kaikkea mitä kaapista sattui löytymään. Elikä macaronskuoria elmukelmulla vuoratun 20cm vuoan pohjalle. Päälle seos, joka oli tehty Flora vispistä, sitruunatuorejuuston jämistä, vanhanajan vanilijakastikejauheesta sekä limen mehuun sulatetuista liivatteista. Välissä kerroksissa macaronssien muruja, vähän sulatettua valkosuklaata sekä paljon mansikoita. Kun kakku oli hyytynyt (oli alunperinkin aika tönkkö taikina, mikä näkyy kuvasta) kumosin sen tarjoilualustalle ja lykkäsin vanhan ruusukoristeen päälle. Ihan jees oli, sanoisin.


Lisäksi innostuin tekemään taas mikrossa suklaakakkua. Aivan liian helppoa. 
Päälle tomusokeria ja muutama aiemmin tehty kukka.

Arki alkakoon!

2 kommenttia:

  1. Moi
    Testattiin tuota mikrokakkua ja hyvää oli, tosin eka versio tarttui muottiin...epämääräisestä ulkonäöstä huolimatta maistui sukulaisille mainiosti vaniljavaahdon kera.
    Kakkujen tekemistä testailivat poika 8v ja äiti (vähän vanhempi)...seuraavaksi haasteellisimpien kakkujen kimppuun ;)

    VastaaPoista
  2. Sukulaisille on hyvä tunkea kaikenlaista ja hauskaa kuulla, että onnistui... ja toivottavasti ei eräs heittänyt epäonnistunutta versiota pilaantuneena suoraan roskikseen ;D

    VastaaPoista