lauantai 3. maaliskuuta 2012

Kolmen sortin hääkakkuja

Tänä viikonloppuna on ollut kyllä kakuissa enemmän tekemistä kuin pitkään aikaan. Tuo edellinen marsukakku lähti pe, la nämä hääkakut ja huomenna saa ilahduttaa kaverin pojan kastejuhlaa ja yksiä prinsessasynttäreitä. Nämä kaikki kakut lähtivät siis yhteen ja samaan isoihin hääjuhliin. Pian pitää alkaa taas vääntämään vispilää, joten ihan lyhyesti näistä.
Morsian toivoi hypersupersuklaista kakkua. Tein tällä ohjeella, mutta niin, että käytin 200g suklaata, 3 dl sokeria ja korvasin osan jauhoista perunajauhoilla. Tuli kyllä äärimmäisen tuhtia, painoikin kuin synti! Sisällä sipaisu aprikoosihilloa sekä suklaavoikreemiä tällä reseptillä, joka riittikin joka väliin.
Koristetoiveina valkosuklaakukkia nauhana kakun reunaa pitkin. Alunperin suunnittelin tällaisia, mutta toteutus olisi suuremmassa mittakaavassa ollut aikas lailla mahdottoman hermojakiristävä. No, kummassakin puolensa, mutta nämä kukat on tehty helposta ja ihan hyvin toimivasta valkosuklaamassasta. Kannattaa tehdä toisaan koristeet vasta parin päivän jälkeen (itse tein massan ke ja koristeet pe). Koko kakun päälle en välttämättä laittaisi, sen verran makeaa oli. No, joku toisaalta voi tykätäkkin :)
Kuorute tehty suhteella 2dl kermaa, 260g suklaata. Millac Cold ja Ikean suklaa tekivät vähän tuollaisen hyytelöefektin, piti olla nopea edes tuollaisen pinnan saamiseksi, sillä ei ollut niin juoksevaa kuorute kuin panda+kuohukerma. No, onpahan tuollainen eläväisen suklainen :)
Sulhasen toiveesta prinsessakakkua. Tein diplomaattikreemin suhteella 3 dl vanilijakreemijauhetta, 5dl vettä ja 5dl kermaa, joka riitti matalalla kuvulla 28cm kakkuun. Muuten hyödynsin tätä ohjetta.
Sitten vielä yksi ekstrakakku, jonka sai koristella miten vaan. Sisällä fazerina-maitosuklaatäyte, päällä kreemi ja marsipaani. Häissä myös viiksillä oma osansa, joten erilaiset viikset kiertävät kakkua. 
Sulhanen on lakimies, morsian vaikuttaa lääketieteen parissa, siitä nuo pykälää ja kärmestä esittävät jutut.   Marriage-teksti tuli mieleen kerran puoliunessa, I can has cheezburger -sivuston teemaisesti... tosin tietty näemmä pistin I ja can sanat väärinpäin :)Kisulin häntä muodostaa sydämen, onnea hääparille ja kiitos luottamuksesta!

4 kommenttia: