sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Omenainen pilvitorttu



Piipahdimme tuossa nauttimassa juustopöydän antimista ja itse tein tällaisen jälkkäriksi. En ole jotenkin omaan käyttöön jaksanut kakkuja tehdä. Jotenkin tekee vaan mieli jotain Back-to-Basics piirakkaa, pullaa tai torttua... Tämä kääretorttu hyödynsi puutarhan omenia ja on ainakin omaani makuun raikkaan makea ja rakenne ihanan mössöinen.



Tässä skannattu tarvikelista. Kyseessä on vanha ohje jostain lehdestä, jota en nyt tähän hätään saanut selville. 

1. Vatkaa pohjan munat ja sokeri, lisää kuivat nostellen joukkooon. Levitä pellille.
2. Vatkaa marenki kovaksi vaahdoksi ja lisää varovasti kookoshiutaleet. Levitä marenki paistamattoman pohjan päälle ja kypsennä 225 asteessa 6-8 min. (tässä tuo marengin levittäminen ei ollut mitään kaikkein kivointa, mutta ei se haittaa vaikka taikina ja marenki menevät vähän sekaisin)
3. Kumoa pohja leivinpaperille, jolle levitetty kookoshiutaleita.
4. Raasta omena, lisää sitruunamehu ja sokeri rahkaan. Sulata suklaa ja lisää se rahkaan. Lisää lopuksi omenaraaste ja levitä vähän jäähtyneen pohjan päälle. Rullaa.
5. Nauti!



Koska kakunkoristetarvikkeeni ovat paraikaa lainassa ja muutenkin haluaisin toteuttaa hieman rustiikkisempaa linjaa, niin kokeilin tehdä omenankuorista ruusua. Innoittajana oli mm. Kinuksikissan tomaattiruusuvinkki. Muuten jees, mutta tomaattiin verrattuna kuorenpalat ovat jäykempiä, joten vähän pienemmistä paloista kannattaa varmaan koota (ns. terälehdistä). Muuten hieman tuo ideapankki ehtyi, mutta ruusun kanssa olisi tietty pari vihreää lehteä sopinut paremmin...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti