lauantai 24. maaliskuuta 2012

Kukkakakku

Tähän kakkuun tiivistyy meikäläisen harrastukset/pakkomielteet aika tarkkaan: paljon värikkäitä kukkia ja kakkuja. Kakun saavalla synttärisankarilla oli toiveina keväinen kukkakakku vähän jotain tähän suuntaan. Tällaista sitten sain aikaan mango-valkosuklaatäytteillä ja marsipaanipinnalla. Kukat ticcinomassaa.



















Kakusta tuli ihan kiva vaikka kovien kukkasten ja lehtien rento mutta tyylikäs asettelu aiheutti ensin päänvaivaa. Kyllä se siitä lähti sitten rullaamaan. Pääsiäisenä olisi tarkoitus suunnata Lontooseen ja matka tuleekin sitten ihan hyvään väliin: pääsi taas helmiäissuihke loppumaan, joten täytyy vähän mennä tarkkailemaan, mitä saarivaltiossa maksaa samainen tavara.

Onnea päivänsankarille! 

tiistai 20. maaliskuuta 2012

Kukei


Tässä hieman viikonlopun preludia. 
Pakko laittaa pikkuisen sokerimassakukkasia tänne, kun oikeat eivät vielä kuki :) 

torstai 15. maaliskuuta 2012

Hello Kitty



Tällä kertaa Hello Kittyä punaisissa sävyissä. Sisällä mansikkatäytettä aika simppelisti: Laktoositonta kermaa (Millac Coldin saa hieman tuorejuustomaisesta maustaan huolimatta näppärän tönköksi, eikä tarvitse jähmettäjiä), soseutettuja mansikoita, sokeria ja mansikkatomusokeria. Kitty marsipaania, kukat vaahtismassaa.




Ja pikkaisen blingblingiä kimaltelemaan kevätauringossa.
Onnea päivänsankarille!



Keväästä puheenollen... puutarhamania on iskenyt taas ihan täysillä. Kaupasta tarttuu aina mukaan ties mitä mukulaa ja siementä, tässäkin kuvassa näette varmasti valtavan kirsikkatomaattisadon :) Piti napsaista kuva, kun vesihelmet roikkuvat tuossa niin hauskasti. Mutta joo, kaikki liikenevä ikkunalautatila on taas vaihteeksi pelargonien, tsinnioitten, astereitten, verenpisaroitten, yrttien, muraattien, maissin, vesimelonin ja kesäkurpitsan tulevaisuuden lupauksien peitossa. Tulppaanitkin puskevat jo täyttä häkää ylös pihan sulista kohdista. Kuukausi vielä, niin kukkiakin on odotettavissa. Upeetamahtavaa :)

sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Kouluratsastuskakku

Hevosia harrastavalle täysi-ikäiselle tein tässä viikonloppuna vähän makeaa kouluratsastuskakun ja fazerina-täytteen muodossa. En ihan ollut varma kakun saajan värimieltymyksistä, joten mentiin aika klassisen hillityllä linjalla (minulle ei niin tyypillisesti :) ).




Ratsukko maalattu sokerimassalevylle, muuten kakku päälystetty vaahtismassalla. Kakutar muistaakseni blogissaan mainitsi Haribon valkoisten vaahtisten, niitten jotka ovat vaaleanpunaisten kanssa samassa pussissa, olevan myös vaaleanpunaisen sävyisiä... ja enpäs ollut ennen huomannutkaan, mutta näin tosiaan oli. No, välttävän valkoista kuitenkin.




Valkoiset kukat sokerimassaa ja musta mustaa marsipaania kuin myös numerot. Kukat on tehty samaan tapaan kuin suklaisessa hääkakussa valkosuklaakukat: Raapalla vedelty littanaksi erillisistä massapallosta terälehdet ja työvälineellä kolme raitaa kuhunkin. Sitten koottu vähitellen kuppimaiselle alustalle ja tarvittaessa terälehtiä tuettu folionpalasilla. Alareunaa kiertää myös musta raita, joka ei kuvissa näy.




Onnea päivänsankarille! 

keskiviikko 7. maaliskuuta 2012

Arvonnan voittaja

Ja arvonnassa on voittanut virallisen valvojan läsnäollessa (ja excelin satunnaisluvun käyttöä opettaessa)... *rumpujen pärinää*... Mimosa blogista Kaakao kermavaahdolla!

Pisteleppä Mimosa osoitettasi tulemaan tuossa vasemmalla näkyvään sähköpostiini niin saat pikkuisen paketin postissa lähiaikoina. Onnea voittajalle ja aurinkoista viikon jatkoa muille!

tiistai 6. maaliskuuta 2012

Kermakerroksia


Pikapikaa kyhäsin kerroskakun, sisällänsä mansikkaista vadelmaa sekä tummasuklaatäyte aprikoosihillolla. Yritys hyvä kymmenen saada sellaiset raitakermareunat, jotka olisiva vaalenneet ylöspäin, mutta innostuin kermaa taas liikaa vatkaamaan, eikä tuo keltainen ehkä ole ykkösväri tähän touhuun (esim. sininen, kuten Ebellä täällä on ehkä helpompi kunnon kontrastin luomisessa)


Kaikki koristeet eivät ihan lyhyellä varoitusajalla ehtineet kuivua, mutta kakku selvisi hengissä toiselle koululle kun itse kurvasin siitä sitten toiselle koululle sijaiseksi. Eli aamutuimaan on leppiksetkin vähän pöllämystyneen näköisiä :)

sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Prinsessalle synttärikakkua

Ja viikon viimeinen. Tämän jälkeen meikä suuntaa nauttimaan auringosta heppaheppasen selkään ja illemmalla tarkoituksena on upottaa sormet tai koko kädet multaan ja päästä vihdoin istuttelemaan taimia. Ikkunalaudalla odotteleekin ruukunvaihtoa jo pelargonin ja verenpisaran pistokkaita sekä hyllyssä on sen seitsemän sortin siementä.



Ja asiaan: tässä laktoosittomassa prinsessakakussa on sisällä mansikkatäyte. Hieman loppui mielikuvitus prinsessamaisten juttujen kanssa, mutta eikös hempeys, tiara ja kukat ole aina pop? :) Kuljetusteknillisistä syistä tiara tehty sokerimassasta.



Kokeilin myös noita "ruusupursotuksia", edellisestä kermanvatkausinsidenssistä (Estellen kakku) ahdistuneena vähän liian kovaksi. Törsäsin tuossa myös noihin isoihin päivänkakkara/gerberamuotteihin, on aikas kivat ja näyttävät.



Tässä vielä meidän Rusina nauttimassa kevätauringosta. Kuulin kaupan kassalla, kun joku tokaisi inhoavansa kevättä... minä en ihan ymmärrä: Aurinko alkaa lämmittää, linnut laulavat, lumet sulavat ja pian kukkivat tulppaanit. Kissat ovat parhaita keväästä nauttijoita, löytävät varmasti parhaat aurinkopaikat. Kevät on sitten ihanaa aikaa :) Muistakaahan käydä vielä osallistumassa arvontaan, tiistaihin saakka aikaa.

Kastekakkua Joonalle

Kakkuviikonlopun loppurutistuksia, ei mennytkään kuin koko lauantai 9-22 näppärästi leipoessa. Juft, ammatinvalinta alkaa selkiytyä... ;) Onneksi tuli tähän tehtyä koristeet hyvissä ajoin ja niitä olikin kivaa näpertää. Sisällä valkosuklaata ja mansikkaa.












lauantai 3. maaliskuuta 2012

Kolmen sortin hääkakkuja

Tänä viikonloppuna on ollut kyllä kakuissa enemmän tekemistä kuin pitkään aikaan. Tuo edellinen marsukakku lähti pe, la nämä hääkakut ja huomenna saa ilahduttaa kaverin pojan kastejuhlaa ja yksiä prinsessasynttäreitä. Nämä kaikki kakut lähtivät siis yhteen ja samaan isoihin hääjuhliin. Pian pitää alkaa taas vääntämään vispilää, joten ihan lyhyesti näistä.




Morsian toivoi hypersupersuklaista kakkua. Tein tällä ohjeella, mutta niin, että käytin 200g suklaata, 3 dl sokeria ja korvasin osan jauhoista perunajauhoilla. Tuli kyllä äärimmäisen tuhtia, painoikin kuin synti! Sisällä sipaisu aprikoosihilloa sekä suklaavoikreemiä tällä reseptillä, joka riittikin joka väliin.




Koristetoiveina valkosuklaakukkia nauhana kakun reunaa pitkin. Alunperin suunnittelin tällaisia, mutta toteutus olisi suuremmassa mittakaavassa ollut aikas lailla mahdottoman hermojakiristävä. No, kummassakin puolensa, mutta nämä kukat on tehty helposta ja ihan hyvin toimivasta valkosuklaamassasta. Kannattaa tehdä toisaan koristeet vasta parin päivän jälkeen (itse tein massan ke ja koristeet pe). Koko kakun päälle en välttämättä laittaisi, sen verran makeaa oli. No, joku toisaalta voi tykätäkkin :)




Kuorute tehty suhteella 2dl kermaa, 260g suklaata. Millac Cold ja Ikean suklaa tekivät vähän tuollaisen hyytelöefektin, piti olla nopea edes tuollaisen pinnan saamiseksi, sillä ei ollut niin juoksevaa kuorute kuin panda+kuohukerma. No, onpahan tuollainen eläväisen suklainen :)




Sulhasen toiveesta prinsessakakkua. Tein diplomaattikreemin suhteella 3 dl vanilijakreemijauhetta, 5dl vettä ja 5dl kermaa, joka riitti matalalla kuvulla 28cm kakkuun. Muuten hyödynsin tätä ohjetta.




Sitten vielä yksi ekstrakakku, jonka sai koristella miten vaan. Sisällä fazerina-maitosuklaatäyte, päällä kreemi ja marsipaani. Häissä myös viiksillä oma osansa, joten erilaiset viikset kiertävät kakkua. 




Sulhanen on lakimies, morsian vaikuttaa lääketieteen parissa, siitä nuo pykälää ja kärmestä esittävät jutut.   Marriage-teksti tuli mieleen kerran puoliunessa, I can has cheezburger -sivuston teemaisesti... tosin tietty näemmä pistin I ja can sanat väärinpäin :)



Kisulin häntä muodostaa sydämen, onnea hääparille ja kiitos luottamuksesta!

Me&I -marsukakkua

Tällaista läthi vaatekutsuille. Sisällä Daim-suklaasta ja kermasta tehty täyte. Ultimate cake weekendin ensimmäinen tuotos perjantai-iltapäivällä töitten jälkeen.